Trīs dažādi biezeņi, ko savā starpā miksēt, vai dot atsevišķi. Grētai reizēm patīk, ka vienā ēdienreizē tiek piedāvāti 2 vai pat 3 dažādi dārzeņi. Parasti tas ir dienās, kad viņa neēd gaļu vai zivi.

Šoreiz piedāvāju cigoriņu, spinātu un fenheļu biezeņu izlasi. Cigoriņam klāt ir kartupeli, arī spinātam un fenhelim to var pievienot, bet šajā receptē pievienots ābols! Visbiežāk gan fenhelim nepievienoju neko klāt.

Cigoriņu biezenis:

No 7 mēnešu vecuma

Nepieciešams: blenderis, 1 katliņš ar vāciņu, 1 sietiņš, 1 nazītis, 1 trauks blenderēšanai, 1 burciņa

Sastāvdaļas 1 porcijai (bērnu pārtikas burciņas izmērs):

1/2 cigoriņš

1-2 kartupeļi (vadoties pēc izmēra)

1 pētersīļa vai karveles zariņš

1 tējk. olīveļļas

Ūdens

Cigoriņu nomazgā, nogriež apakšējo serdes daļu  un pārgriež gareniski uz pusēm. Vienu daļu sagriež un otru uzglabā (piem. var izmantot pusdienu salātiem, ar zilo sieru un valriekstiem).

Kartupeli nomazgā, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

Dārzeņus liek sietiņā, sietiņu uz katliņa, vāks virsū un tvaicē līdz dārzeņi ir mīksti (apm.15 min.) Kad dārzeņi mīksti, liek blendera traukā, pievieno pētersīļa zariņu vai tikai lapiņas (sagrieztu vai sašķērētu), mazliet olīveļļas (var arī pievienot mazliet ūdeni vai pat bērnu pienu. Vēlāk var arī buljonu) un sablenderē līdz veidojas vēlamā konsistence.

Spinātu biezenis:

1 sauja svaigu spinātu lapu 1 – 2 kartupeļi,

apm.150 g(vadoties pēc izmēra)

1 pētersīļa zariņš

1 tējk. olīveļļas  

Spinātus nomazgā un liek sietiņā.

Kartuepļus nomazgā, nomizo un sasmalcina. Liek klāt spinātiem. Abus kopā tvaicē apm.15 min.

Kad dārzeņi gatavi, liek blendera traukā, pievieno pētersīļus, mazliet olīveļļas un ūdeni vai bērnu pienu (pēc sajūtām). Visu kopā sablenderē līdz veidojas vēlamā konsistence.

Fenheļa biezenis

1 fenhelis

1 ābols (tāds skābāks) apm. 150 g

Fenheli nomazgā, noņem virsējo kārtu un sasmalcina. Liek sietiņā.

Ābolu nomizo, sasmalcina un liek pie fenheļa. Abus kopā tvaicē apm. 10-15 min. Kad mīksti, tad liek blendera traukā un blenderē līdz veidojas nepieciešamā konsistence.