Meklēšanas rezultāti: āboli

Pastinaku un kastaņu krēmzupa

Šo zupu gatavoju kāda uzņēmuma Ziemassvētku vakariņām, bet tik pat labi un viegli to var pagatavot arī ģimenes maltītei. Zupa ir lieliski piemērota arī mazajiem ēdājiem, jo tās sastāvā ir dārzeņi, āboli un kazas siers. Nekāda saldā krējuma, tādēļ derēs tiem, kuri nevar lietot govs piena produktus. Sātīga un mazliet saldena zupa.

Lasīt vairāk

Ābolu un burkānu plācenīši ar apelsīnu

Ļoti vienkārši pagatavojami plācenīši. Šie plācenīši sanāk ļoti saldi, pat nepievienojot cukuru.

Lasīt vairāk

Augļu salāti ar vaniļu un kanēli

Šos salātus gatavoju bērnu bioloģiskajām vēlajām brokastīm jeb bērnu bio “brunch” pasākumam.

Lasīt vairāk

Auzu milti pankūkās

Ar auzu miltiem es vēl eksperimentēju, tādēļ šobrīd ir tikai pankūku receptes. Pēc nostāstiem zinu, ka no auzu miltiem ļoti labi sanāk smilšu mīkla, taču pilnīga katastrofa notiek, ja no auzu miltiem mēģina pagatavot pastas mīklu.

Lasīt vairāk

Vitamīnu deva

Vitamīnu deva vienai mazai jaunkundzei, kura saķērusi iesnas. Kautgan svaigās sulas cenšos dot diezgan regulāri. Tas ir arī lielisks veids, kā mazajam dabūt iekšā tos augļus vai dārzeņus (vai zaļumus), ko viņš ne visai mīl ēst svaigā veidā. Grētai,piemēram, svaigus spinātus īsti nepatīk ēst. Savukārt, spināti sulā tiek izdzerti pat nepiedomājot.

Lasīt vairāk

Tarte Tatin jeb apgrieztā ābolu kūka

Pagājušā nedēļā, svētdienā, bija Grētas Teodoras vārda diena. Svinējām Teodoras! Iemesls, lai apvienojot Mārtiņdienas pīli un bērna svētkus, pavadītu pēcpusdienu ciemojoties ar savējiem.

Lasīt vairāk

Ātrās ķirbju pankūkas

Pagājušā nedēļā tiku pie jaunas ķirbju pankūku receptes no Jamie Oliver žurnāla (paldies Laurai). Šonedēļ gribēju to realizēt, bet beigās tomēr sanāca ātrās pankūkas, tās pavisam vienkāršās! Ideju receptei aizguvu  no Raimonda Zommera recepšu krājumiem,  kad vakar ar vienu aci redzēju raidījumu Ciemiņš virtuvē (LTV1).

Lasīt vairāk

Griķu putra ar āboliem

Man pašai, un arī Grētai, tie skābākie āboli ir tie mīļākiem un vislabāk garšo. Tādēļ mīkstos un ļoti saldos mūsmājās cep ābolkūkās vai vāra biezeņos.Tas ir pavisam vienkārši un kaut arī tie nav ilgi glabājami (jo es nepievienojam cukuru), tie ir ļoti garšīgi.

Lasīt vairāk